dinsdag 22 maart 2011

Arrestaties bij betoging ‘Wikileaks-soldaat’


Ongeveer dertig van enkele honderden betogers, die zich hard maken voor de vrijlating van de vermeende ‘WikiLeaks-klokkenluider’ Bradley Manning, zijn gearresteerd bij de militaire basis in de Verenigde Staten waar Manning vast zit. Een van de arrestanten is klokkenluider Daniel Ellsberg, die in 1971 gevoelige informatie over de Vietnamoorlog lekte, de zogenoemde Pentagon Papers.
Ellsberg werd volgens ooggetuigen gearresteerd toen hij samen met een voormalig kolonel de basis Quantico in Virginia naderde om een brief aan de commandant van de basis te overhandigen. Andere betogers werden opgepakt, omdat ze bevelen van de autoriteiten niet opvolgden. Ze bleven op straat staan, terwijl de politie ze verzocht de weg vrij te maken.
Manning (23) zit sinds mei 2010 vast. De militair zou video’s en honderdduizenden documenten met gevoelige informatie hebben gelekt aan de klokkenluiderswebsite WikiLeaks. Hij wordt beschuldigd van ‘hulp aan de vijand’ en krijgt mogelijk levenslang. Volgens de betogers wordt Manning berecht om een voorbeeld te stellen.
Bron HLN.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten